Over mijn massages

Door mijn massages geef ik weer ruimte in het lichaam en zorg ik voor een betere doorbloeding, omdat ik de afvalstoffen los maak. Daarom geef ik u/je ook een glas zuiver water na afloop van de massage, zodat deze stoffen uw lichaam kunnen verlaten en alles weer beter stroomt in uw lijf. U kunt zich beter bewegen en “zit beter in uw vel”. 

Of bent u toe aan een heerlijke ontspanningsmassage, omdat u hard heeft gewerkt en het ME-time is? Kom dan eens voor een ontspanningsmassage van 60 minuten. 

Bent u een fanatieke sporter en wilt u overbelastingen voorkomen? Kom dan eens voor een sportmassage, waarbij ik de Zechsal magnesiumolie met optiMSM kan inzetten, dat ondersteunend werkt bij sport en inspanning.

Ontspanningsmassage

We raken tegenwoordig vaker ons touchscreen aan dan elkaar. We brengen minder tijd door met anderen en besteden meer tijd aan werk en andere activiteiten. In een tijd waarin alles snel moet en je altijd bereikbaar moet zijn, is een beetje ontspanning soms precies wat je nodig hebt. Door middel van een massage kom je dan ook helemaal tot rust. Hoe komt het dat je je na een massage zo goed voelt en waarom is een massage zo fijn? Ontdek alle voordelen en gun jezelf een momentje weg van de drukte.

Tijdens een massage wordt een deel van je zenuwstelsel geactiveerd. Dit zorgt er voor dat je lichaam en geest in ruststand komen. Terwijl de afgifte van Cortisol, het stresshormoon, wordt verminderd, maakt je lichaam meer Endorfine en Serotonine aan. Deze hormonen zorgen voor een geluksgevoel en werken pijnstillend.

Tijdens een massage verbind je je weer met je lichaam en word je je gewaar van je echte gevoelens. Daarom kan het zijn dat er tijdens een massage emoties vrijkomen en die mogen er zijn. In die zin kan een massage helend werken, omdat emotionele blokkades vast kunnen zitten in je lijf, waardoor je energie niet meer goed door je lichaam stroomt.

Na een massage voel je weer ruimte in je lijf en verbinding met jezelf. Je kunt er weer even tegen. Het is een fijne manier om de balans in jezelf weer terug te vinden. Verder werkt het je regelmatig laten masseren positief op je immuunsysteem en is het dus goed voor je gezondheid en welzijn. Je mag er (wel) zijn, zoals je bent!

Klassieke of sportmassage

De klassieke of sportmassage verschilt van een ontspanningsmassage, doordat het een activerende massage is. Dat betekent dat de druk harder is dan bij een ontspanningsmassage. Daarnaast worden bij deze massage knedingen (petrissage) gedaan en kloppingen (tapotage). Knedingen zijn het meest efficiënt om de doorbloeding van de spier te bevorderen. Kloppingen worden uitgevoerd om de spieren te activeren.

Klassieke massage wordt ook wel Zweedse massage genoemd. De huidige Zweedse of klassieke massage kent haar oorsprong van de Nederlander en arts Johann Georg Mezger uit de 18e eeuw.

Inmiddels is de klassieke massage de meest gebruikte massagevorm in de westerse landen.

Kenmerken klassieke massage:

Technieken:

Effleurage of lengte strijking – strijkende beweging met de hand over de huid over het lichaam met matige druk. Deze techniek werkt zowel ontspannend (langzaam) als activerend (sneller) wordt uitgevoerd.

Petrissage of kneding – het kneden in de spieren. Hierdoor worden de spieren soepeler en helpt de afvalstoffen beter af te voeren uit de spieren en weefsels. Bij het uitvoeren van knedingen wordt geen massageolie gebruikt.

Tapotage of klopping – ritmisch kloppen op de spieren met handen, vuisten, vingertoppen. Het activeert de bloedsomloop in de spieren en huidoppervlak.

Frictie – een gerichte druk op een spier om de spanning los te laten. De druk kan pijnlijk aanvoelen.

Effect klassieke message