Masseren met magnesium producten van Zechsal

In mijn massagepraktijk ‘Attent Massage’ gebruik ik al geruime tijd de producten van Zechsal. Met de medewerkers van Zechsal in Veendam geloof ik ook dat magnesium bijdraagt aan een gezonder leven en een meer ontspannen wereld. Neem de tijd om te genieten van een warm voetenbad, ligbad, ontspan je spieren of voed je huid met het pure magnesium van de oeroude Zechstein Zee. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Daar waar de spieren erg vast zitten gebruik ik magnesiumgel met als doel de spieren van mijn cliënten sneller te laten herstellen. Ook geef ik mijn cliënten graag advies over het gebruik van de producten. De ervaringen die ik teruggekoppeld krijg zijn positief.

Enkele uitspraken zijn:

Producten van Zechsal

De producten van Zechsal zijn puur natuur. De magnesium komt daar al jaren uit de bodem van de oude Zechstein Zee in Veendam.

De inzet van Zechsal bij (sport)massage verhoogt de intensiteit én het effect van de behandeling:

Magnesium ontspantHet lichaamseigen magnesium van Zechsal komt via de huid direct in de ruimte buiten de cellen van een weefsel terecht. Daar is magnesium op cellulair niveau vrijwel onmiddellijk actief, wat een diepe ontspanning geeft.

Magnesium herstelt: Zechsal helpt bij herstel van de spieren. Kramp verdwijnt onmiddellijk, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht. 

Magnesium ontzuurt: Het magnesium zorgt voor versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren en draagt bij aan het herstel van de pH in het lichaam.

Magnesiumolie

Het meest gebruikte Zechsal Product door masseurs is de magnesiumolie. Dat is een product op waterbasis en blijft dus niet op de huid liggen (het wordt olie genoemd, omdat het vettig aanvoelt). Als de huid waar het op gebruikt wordt schoon en warm is, eventueel gereinigd met een natte, warme doek wordt de olie op het te behandelen lichaamsdeel gesprayd en licht ingesmeerd. Ik gebruik 10 tot 20 sprays (dit staat gelijk aan 120 tot 240 mg puur magnesium). Het is belangrijk dat de olie even kan intrekken. De behandeling met magnesiumolie wordt vervolgd met een normale massageolie. Door de extra ontspanning kunnen triggerpoints nog beter behandeld worden.

De magnesiumgel wordt meestal gebruikt om een deelpakking te geven. Hiermee krijgt het lichaamsdeel een boost aan magnesium binnen. De gelpakking wordt onder andere toegepast bij spierblessures, ontstoken pezen (b.v. achillespees) of pijnlijke gewrichten (knie, enkel, schouder etc.). Ik smeer het betreffende lichaamsdeel in met een laagje magnesiumgel en dek dat af met folie of een warme doek. Na ca. 20 minuten intrekken spoel ik het af.

Magnesium producten

Zelf gebruik ik diverse magnesium producten regelmatig, zoals:

Korting (10%) op een bestelling bij Zechsal met mijn kortingscode ATTENT10.

Als massagetherapeut heb ik een kleine voorraad aan magnesium producten bij mij thuis voor verkoop. Mocht u zelf magnesium producten willen bestellen die rechtstreeks bij u thuis worden afgeleverd dan kunt u met behulp van mijn kortingscode attentmassage aan het einde van uw bestelling 10% korting krijgen. 

Voor meer informatie over Zechsal: kijk eens op de website: www.zechsal.nl